25. září 2016

Postup

1. Do širší pánve nalijeme vodu asi 3 cm vysoko, přidáme lžíci octa a přivedeme k varu. Zmírníme plamen natolik, aby voda jen lehce vřela. Na malý talířek rozklepneme postupně vejce a necháme je pomalu sklouznout do vroucí vody. Pomocí děrované lžíce se snažíme bílkem "obalovat" žloutek. Vejce vaříme 3-5 minut, dokud bílky neztuhnou.

2. Zapékací misku vymažeme máslem a naskládáme do ní ztracená vejce. Osolíme je, opepříme, polijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekaným estragonem. Vložíme krátce zapéct do rozehřáté trouby.

Ingredience

1 lžíce octa
8 vajec
1 lžíce másla
sůl
mletý černý pepř
100 ml smetany
2 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 lžíce estragonu