23. března 2016

Postup

1. Zelí očistíme a nakrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na malé růžičky, z brokolice použijeme i drobné košťálovité stonky. Nakrájenou zeleninu vložíme do studené osolené vody, přivedeme ji k varu a asi 2-3 minuty povaříme. Poté ji scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2. Polovinu ovesných vloček propláchneme v sítu a necháme okapat. Do mísy vložíme zelí, brokolici, přidáme vejce, propláchnuté ovesné vločky, nesekaný česnek, kmín, majoránku a vše dle chuti osolíme a opepříme.

3. Směs rukama promícháme dokud se všechny ingredience nespojí a necháme ji v lednici asi 1-2 hodiny odpočinout. Poté do mísy přidáme trochu strouhanky, zbylou polovinu nenamočených ovesných vloček a rukama tvarujeme karbanátky, které lehce obalíme ve strouhance. V pánvi na rozehřátém oleji karbanátky dozlatova osmažíme.

4. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Do mísy dáme tvaroh, nakrájenou cibulku, přisypeme mletou papriku, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Zeleninové karbanátky podáváme s tvarohovým dipem.

Ingredience

Na karbanátky:
1/2 hlávky bílého zelí
1/4 brokolice
200 g ovesných vloček
2 vejce
3 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
1 lžička majoránky
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce strouhanky
olej na smažení
Na tvarohový dip:
3 jarní cibulky
250 g měkkého tvarohu
1 lžička mleté papriky
sůl
mletý černý pepř