IngredienceNa karbanátky: |
1. Zelí očistíme a nakrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na malé růžičky, z brokolice použijeme i drobné košťálovité stonky. Nakrájenou zeleninu vložíme do studené osolené vody, přivedeme ji k varu a asi 2-3 minuty povaříme. Poté ji scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
2. Polovinu ovesných vloček propláchneme v sítu a necháme okapat. Do mísy vložíme zelí, brokolici, přidáme vejce, propláchnuté ovesné vločky, nesekaný česnek, kmín, majoránku a vše dle chuti osolíme a opepříme.
3. Směs rukama promícháme dokud se všechny ingredience nespojí a necháme ji v lednici asi 1-2 hodiny odpočinout. Poté do mísy přidáme trochu strouhanky, zbylou polovinu nenamočených ovesných vloček a rukama tvarujeme karbanátky, které lehce obalíme ve strouhance. V pánvi na rozehřátém oleji karbanátky dozlatova osmažíme.
4. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Do mísy dáme tvaroh, nakrájenou cibulku, přisypeme mletou papriku, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Zeleninové karbanátky podáváme s tvarohovým dipem.