23. srpna 2016

Postup

1. Papriky dobře omyjeme, osušíme a zbavíme semínek a stopek. Rozkrájíme je na čtvrtky a osolíme.

2. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky silné cca 1 cm. Posolíme je, necháme vypotit a pak je otřeme papírovou utěrkou. Opečeme je v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran společně s paprikami.

3. Brambory nakrájíme podélně na plátky. Osolíme je a opepříme. Zapékací misku vyložíme pečicím papírem. Na dno rozložíme plátky brambor, na ně navrstvíme lilek a papriky. Zakápneme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 40 minut. Upečený nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme dozdobené tymiánem.

Ingredience

3 červené papriky
3 žluté papriky
sůl
500 g lilku
4 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
500 g uvařených oloupaných brambor
mletý černý pepř
snítky tymiánu na ozdobu