18. prosince 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme okapat. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a nakrájenou zeleninu orestujeme. Dochutíme solí, pepřem a nasekaným čerstvým tymiánem a bazalkou.

2. Zeleninovou směs smícháme s uvařenými těstovinami. Zapékací formu vytřeme olejem a vysypeme moukou. V misce rozšleháme smetanu, vejce a polovinu nastrouhaného parmazánu. Těstovinovou směsí naplníme formu a povrch přelijeme rozšlehanými vejci. Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme dozlatova.

3. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na oleji. Přidáme sterilovaná rajčata, dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Rajčatovou omáčku krátce provaříme.

4. Zapečené těstoviny nakrájíme na porce, přelijeme rajčatovou omáčkou a ozdobíme čerstvou rukolou a nastrouhaným parmazánem.

Ingredience

400 g těstovin (penne)
sůl
1 cuketa
1 lilek
250 g rajčat
olivový olej
mletý černý pepř
několik snítek tymiánu a bazalky
1 lžíce hrubé mouky
200 ml smetany na vaření
4 vejce
80 g parmazánu
1 cibule
1 stroužek česneku
400 ml sterilovaných sekaných rajčat
rukola na ozdobu