18. října 2016

Postup

1. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme al dente (na skus) . Scedíme je a necháme okapat.

2. Čekanku rozebere na lístky, omyjeme a rozkrájíme na kousky. Na olivovém oleji ji restujeme asi 5 minut.

3. V hrnci mezitím rozpustíme ricottu s mlékem a přivedeme k varu. Do omáčky přidáme pokrájená sušená rajčata a zlehka promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

4. Těstoviny přidáme k čekance, krátce prohřejeme a rozdělíme na talíře. Přeléváme ricottovou omáčkou a zdobíme lístky oregana.

Ingredience

400 g penne rigate
100 g červené čekanky
4 lžíce olivového oleje
80 g sýra ricotta
100 ml mléka
60 g sušených rajčat
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
oregano na ozdobení