18. června 2016

Postup

1. Čerstvé těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody ne úplně na skus (měly by zůstat tužší).

2. Očištěné jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Králičí hřbet rozkrájíme na kostky, osolíme je a opepříme. Ve větší pánvi rozpálíme olej a krátce orestujeme nakrájenou cibulku. Přidáme kostky masa a zprudka je opečeme ze všech stran.

3. Pak přidáme sušená cherry rajčátka, na plátky nakrájený stroužek česneku a opět orestujeme. Do směsi vmícháme uvařené těstoviny a přilijeme trochu vody, ve které se těstoviny vařily.

4. Nakonec vše posypeme sýrem a prohřejeme, aby se všechny suroviny spojily. Těstoviny můžeme ještě dochutit drceným černým pepřem, ale už nesolíme. Při podávání je posypeme rukolou.

Ingredience

500 g čerstvých těstovin (například penne)
sůl
2 jarní cibulky
400 g králičího hřbetu bez kosti
mletý černý pepř
3 lžíce olivového oleje
100 g sušených cherry rajčátek
1 stroužek česneku
4 lžíce nastrouhaného parmazánu
drcený černý pepř
hrst rukoly