18. května 2016

Postup

1. Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě dle návodu na obalu. Scedíme je a necháme okapat.

2. Do velké pánve dáme máslo, smetanu a smetanový sýr. Vše za stálého míchání vaříme, dokud se vše nespojí. Přidáme prolisované oloupané stroužky česneku, italské koření, sůl a pepř. Přisypeme nastrouhaný parmazán, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 3 – 5 minut dokud nezačne omáčka houstnout. Přidáme na menší kousky nakrájenou mozzarellu a mícháme, dokud se nerozpustí.

3. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso orestujeme. Ochutíme ho solí a pepřem. Brokolici rozdělíme na růžičky, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme po dobu asi 3 minut. Následně je zchladíme v ledové vodě a necháme okapat.

4. Do sýrové omáčky přidáme uvařené těstoviny, orestované kuřecí maso a růžičky brokolice. Vše promícháme, rozdělíme na talíře a dozdobíme kousky parmazánu.

Ingredience

400 g těstovin penne
sůl
300 g kuřecích prsou
rostlinný olej na restování
mletý černý pepř
1/2 brokolice
Omáčka:
50 g másla
150 ml smetany ke šlehání
110 g čerstvého smetanového sýra
2 stroužky česneku
1 lžička italského koření
špetka soli
špetka mletého černého pepře
100 g strouhaného parmazánu + na dozdobení
125 g mozzarelly