18. dubna 2016

Postup

1. Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě dle návodu na obalu. Scedíme je (trochu vody z těstovin uchováme) a dáme stranou.

2. Dýni očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Stroužky česneku oloupeme a pokrájíme najemno. Chilli papričku zbavíme stopky a semínek a nakrájíme na kroužky. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme dýni. Přidáme česnek a chilli papričku a krátce osmažíme. Zeleninu podlijeme trochou vývaru z těstovin a dusíme doměkka.

3. Nakonec vmícháme uvařené penne a podle chuti osolíme a opepříme. (Zeleninovou směs můžeme také rozmixovat ponorným mixérem na pyré a promíchat s těstovinami.) Penne s dýní servírujeme posypané hoblinky parmazánu, najemno nasekanou pažitkou a orestovanými semínky.

Ingredience

500 g těstovin (penne)
sůl
400 g dýně Hokkaido
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
olivový olej na restování
mletý černý pepř
100 g parmazánu
2 lžíce nasekané pažitky
dýňová nebo slunečnicová semínka na posypání