Penne s dýní a parmazánem

  13:11aktualizováno  25. března 2019 19:00

| foto: Kulinární studio Bauer MediaBauer Media

Ingredience

500 g těstovin (penne)

sůl

400 g dýně Hokkaido

2 stroužky česneku

1 chilli paprička

olivový olej na restování

mletý černý pepř

100 g parmazánu

2 lžíce nasekané pažitky

dýňová nebo slunečnicová semínka na posypání


1. Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě dle návodu na obalu. Scedíme je (trochu vody z těstovin uchováme) a dáme stranou.


2. Dýni očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Stroužky česneku oloupeme a pokrájíme najemno. Chilli papričku zbavíme stopky a semínek a nakrájíme na kroužky. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme dýni. Přidáme česnek a chilli papričku a krátce osmažíme. Zeleninu podlijeme trochou vývaru z těstovin a dusíme doměkka.


3. Nakonec vmícháme uvařené penne a podle chuti osolíme a opepříme. (Zeleninovou směs můžeme také rozmixovat ponorným mixérem na pyré a promíchat s těstovinami.) Penne s dýní servírujeme posypané hoblinky parmazánu, najemno nasekanou pažitkou a orestovanými semínky.


  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 13. týden roku 2024

Březen se chýlí ke konci, co nás podle hvězd čeká v jeho posledním týdnu? Panny, kritikou šetřit nebudete, ale zařadíte...

Nejvyšší čas na změnu šatníku. Víme, bez čeho se na jaře neobejdete

Letmý pohled z okna stačí a hned máte jasno. Počasí velí jednoznačně - je čas vyjarnit šatník. Už jste si pořídili...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jaro volá po barvách. Víme, čím bezpečně rozbijete mrtvou zimní šeď

Aktuální období už není o tmavých a studených barvách. Právě naopak, trendy přejí výrazným a veselým odstínům....

Sebelítost se dá překonat. Zaměstnejte své myšlenky jinak a půjde to

Není nic neobvyklého setkávat se s různými problémy a potížemi. Někdy přijdou i pocity nezdaru. Nejhorší způsob, jak...

Kde jsou zase ty zpropadené klíče? Šest tipů, jak vyzrát na roztěkanost

Stalo se vám, že jste něco založili a nemůžete to najít? Poradíme vám, jak se z toho bludného kruhu co nejrychleji...

Dáváte si novoroční předsevzetí? Vsaďte na vyváženou stravu

Během vánočních svátků si snad každý z nás dopřává různé často i nezdravé dobroty a vyvážená strava jde na pár dnů...

Med je superportravina. Zlepší vám ráno i romantické chvíle

Med je nejen superzdravé sladidlo, ale také dokonalá kuchyňská ingredience. Zkuste ho využít nejen při přípravě...

Vychutnejte si Štědrý večer netradičně. Bramborový salát v novém hávu

Dohadujete se doma každý rok o to, jaké ingredience vmíchat do tradiční a nepostradatelné přílohy v štědrovečerním...

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají šanci, je totiž...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...