16. května 2016

Postup

1. Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, špetku soli a mouku. Metličkou vše prošleháme v hladké těstíčko, které necháme v chladu alespoň 1 hodinu odležet. Na pánvi lehce potřené olejem opékáme palačinky z každé strany asi 1 minutu. Udržujeme je v teple.

2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, očištěné žampiony na plátky. Špenát a rukolu propláchneme a necháme okapat.

3. V jiné pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibulku. Přisypeme žampiony a asi 3 minuty společně restujeme. Pak vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu. Směs osolíme, opepříme, přidáme špenát a krátce jej prohřejeme. Na závěr vmícháme rukolu a odstavíme. Hotovou směsí naplníme palačinky a zarolujeme.

Ingredience

Na těsto:
500 ml mléka
2 vejce
sůl
300 g hladké špaldové mouky
olej na smažení
Na náplň:
1 červená cibule
150 g čerstvých žampionů
100 g baby špenátu
150 g rukoly
olivový olej
250 g tučného tvarohu
150 g zakysané smetany