16. dubna 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Jahody rozmixujeme a přepasírujeme přes jemné sítko. Šťávu z jahod promícháme s mlékem, vejci, prosátou moukou, olejem a solí. Připravíme hladké těsto, které necháme odpočinout asi 30 minut na chladném místě.

2. Pánev vymažeme oleje a rozehřejeme. Postupně usmažíme asi 12 palačinek z obou stran dozlatova.

3. V misce smícháme ricottu s cukrem a smetanou vyšlehanou dotuha. Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Doprostřed každé palačinky nastříkáme část krému a okraje těsta přehneme přes sebe. Palačinky můžeme podávat např. s jahodami.

Ingredience

250 g jahod
400 ml mléka
3 vejce
200 g hladké mouky
2 lžíce oleje
špetka soli
rostlinný olej na smažení
Krém:
250 g ricotty
150 g moučkového cukru
100 ml smetany ke šlehání