16. ledna 2015

Postup

1. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a povaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Scedíme ho a necháme okapat. Uzené pokrájíme na kostičky.

2. Z mléka, špetky soli, hladké mouky a vajec připravíme těstíčko na palačinky. Petrželku nasekáme nadrobno a přidáme společně se čtvrtinou předvařeného zelí k těstu. Vše dobře promícháme. V pánvi na rozehřátém oleji z připraveného těsta postupně upečeme palačinky z obou stran dozlatova.

3. Uzené osmahneme v kastrůlku nasucho. Přidáme zbylé zelí a dochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme upečené palačinky a srolujeme.

Ingredience

400 g bílého zelí
sůl
200 g uzeného bůčku
300 ml mléka
280 g hladké mouky
3 vejce
5 snítek petrželky
rostlinný olej na opečení
mletý černý pepř