16. února 2016

Postup

1. Z mléka, vajec, pohankové mouky a soli vyšleháme těsto na palačinky. Necháme ho asi hodinu odpočinout a poté znovu zamícháme. Palačinky smažíme na rozpálené pánvi potřené malým množstvím oleje, naběračkou odebereme část těsta, krouživým pohybem jej rozlijeme po pánvi a z obou stran osmažíme dozlatova. Z množství těsta by jsme měli mít 12 palačinek.

2. Jablka očistíme a nakrájíme na měsíčky. Orestujeme je v pánvi s 50 g másla. Osolíme je špetkou soli, přilijeme med, citronovou šťávu a vmícháme máslo. Palačinky složíme do šátků rozložíme jablka a přelijeme šťávou z jablek. Sýr rozdrobíme na menší kousky a rozdělíme jej na palačinky. Ozdobíme ořechy, lístky špenátu a podáváme.

Ingredience

400 ml mléka
180 g pohankové mouky
3 vejce
sůl
olej na smažení
4 jablka
150 g másla
150 g sýru s modrou plísní
50 g vlašských ořechů
30 g medu
1 citron
60 g baby špenátu