16. ledna 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Mléko rozšleháme se solí a vejci. Postupně vmícháme mouku se sodou a petržel. Těsto necháme odležet asi 30 minut při pokojové teplotě. Pánev rozehřejeme a potřeme slabou vrstvou oleje. Postupně upečeme palačinky z obou stran dozlatova.

2. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme na něm nejdříve šalotku. Pak přidáme houby, česnek a restujeme asi 5 minut. Vmícháme kousky krůtího masa, uzenou papriku, kmín, pepř a společně prohřejeme asi 3 minuty. Nakonec směs ochutíme saturejkou.

3. Na polovinu každé palačinky naneseme část houbové náplně a složíme do šátečku. Rozdělíme je na talíře a dozdobíme petrželkou.

Ingredience

500 ml polotučného mléka
sůl
2 vejce
200 g hladké mouky
½ lžičky jedlé sody
1 lžíce nasekané hladkolisté petržele + na dozdobení
rostlinný olej na pečení
180 g směsi lesních hub
2 šalotky
2 stroužky česneku
1 lžíce sádla
200 g pečeného krůtího masa
špetka uzené papriky
mletý kmín
mletý černý pepř
drcená saturejka