11. března 2015

Postup

1. Staženou a důkladně vykoštěnou rybu nakrájíme na kostky, zakapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi hodinu odležet.

2. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme obě na plátky nakrájené papriky a pórek a orestujeme. Zasypeme sladkou i pálivou paprikou a promícháme.

3. Přilijeme 100 ml vývaru a dochutíme solí a pepřem. Podusíme asi 10 minut.

4. Přidáme rybí maso, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme zbylým vývarem. Přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení opatrně mícháme. Hotový guláš podáváme s čerstvým pečivem.

Ingredience

800 g sladkovodních ryb
1 citron
2 cibule
2 lžíce oleje
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 menší pórek
1 lžička sladké mleté papriky
špetka pálivé mleté papriky
200 ml vývaru
sůl
mletý černý pepř
1 lžička hladké mouky