11. února 2015

Postup

1. Filety z kapra omyjeme a nakrájíme na 4 porce. Mléko nalijeme do mísy, vložíme do něj porce kapra a dáme odležet na 30 minut do lednice.

2. Pak filety osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou i pálivou paprikou.

3. Porce kapra osmahneme ze všech stran na oleji, pak je vyjmeme a dáme do pekáčku i s výpekem. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou cibuli, šťávu z 1 citronu, máslo, víno a omytý bio citron nakrájený na kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Během pečení kapra poléváme výpekem. Porce rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s cibulí ozdobené tymiánem.

Ingredience

800 g filetů z kapra
400 ml mléka
sůl
hladká mouka na obalení
2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžičky pálivé mleté papriky
4 lžíce oleje
3 cibule
2 citrony (1 bio)
2 lžíce másla
200 ml bílého vína
snítky tymiánu na ozdobu