Ingredience4 kuchyňsky upravení líni (po 350 g) |
1. Líny omyjeme, osušíme a pokapeme z obou stran šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Ryby lehce osolíme a důkladně posypeme kmínem. V pánvi rozpálíme olej a líny zprudka opečeme z obou stran.
2. Na dno pekáčku položíme pečicí papír a rozložíme na něj líny. Druhý citron nakrájíme na plátky. Do břišních otvorů ryb vložíme několik snítek čerstvých bylinek a plátky citronu. Pak ryby poklademe na kousky nakrájeným máslem.
3. Pekáček vložíme do rozpálené trouby a pečeme asi 20 minut při teplotě 180 °C. Po deseti minutách pečení přidáme do pekáčku na kolečka nakrájenou cuketu a mrkev. Zeleninu mírně osolíme a dopečeme s rybami. Pečené líny podáváme s pečenou zeleninou a vařenými bramborami, posypanými řeřichou.