11. února 2015

Postup

1. Líny omyjeme, osušíme a pokapeme z obou stran šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Ryby lehce osolíme a důkladně posypeme kmínem. V pánvi rozpálíme olej a líny zprudka opečeme z obou stran.

2. Na dno pekáčku položíme pečicí papír a rozložíme na něj líny. Druhý citron nakrájíme na plátky. Do břišních otvorů ryb vložíme několik snítek čerstvých bylinek a plátky citronu. Pak ryby poklademe na kousky nakrájeným máslem.

3. Pekáček vložíme do rozpálené trouby a pečeme asi 20 minut při teplotě 180 °C. Po deseti minutách pečení přidáme do pekáčku na kolečka nakrájenou cuketu a mrkev. Zeleninu mírně osolíme a dopečeme s rybami. Pečené líny podáváme s pečenou zeleninou a vařenými bramborami, posypanými řeřichou.

Ingredience

4 kuchyňsky upravení líni (po 350 g)
2 citrony
sůl
1 lžíce celého kmínu
4 lžíce oleje
svazek čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, petrželka)
100 g másla
Na zeleninu:
1 mladá cuketa
2 mrkve
čerstvá řeřicha na posypání