11. ledna 2015

Postup

1. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na delší tenké nudličky. Vykuchanou štiku důkladně očistíme, odřízneme hlavu, ocas a odstřihneme ploutvičky. Pak štiku důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na podkovy, které osolíme a opepříme.

2. Mouku smícháme s kmínem a mletou paprikou a porce ryby v ní obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a podkovy osmažíme ze všech stran dozlatova. Osmažené podkovy přendáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

3. Polovinu výpeku odlijeme. Do zbytku dáme hořčici, zalijeme ji bílým vínem a přilijeme smetanu. Důkladně rozmícháme metličkou a necháme krátce provařit na mírném plameni.

4. Na jiné pánvi rozehřejeme máslo a nakrájenou zeleninu na něm krátce orestujeme. Štiku s pikantní omáčkou a zeleninou rozdělíme na talíře, ozdobíme bylinkami a podáváme např. s vařenými bramborami.

Ingredience

1 mrkev
1 pórek
1 vykuchaná štika (1200 g)
sůl
mletý černý pepř
3 lžíce hladké mouky
1 lžička kmínu
2 lžičky mleté sladké papriky
olej na smažení
2 lžíce hořčice
50ml bílého vína
100 ml smetany
1 lžíce másla