Ingredience1 mrkev |
1. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na delší tenké nudličky. Vykuchanou štiku důkladně očistíme, odřízneme hlavu, ocas a odstřihneme ploutvičky. Pak štiku důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na podkovy, které osolíme a opepříme.
2. Mouku smícháme s kmínem a mletou paprikou a porce ryby v ní obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a podkovy osmažíme ze všech stran dozlatova. Osmažené podkovy přendáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
3. Polovinu výpeku odlijeme. Do zbytku dáme hořčici, zalijeme ji bílým vínem a přilijeme smetanu. Důkladně rozmícháme metličkou a necháme krátce provařit na mírném plameni.
4. Na jiné pánvi rozehřejeme máslo a nakrájenou zeleninu na něm krátce orestujeme. Štiku s pikantní omáčkou a zeleninou rozdělíme na talíře, ozdobíme bylinkami a podáváme např. s vařenými bramborami.