11. července 2016

Postup

1. Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme je, opepříme, posypeme kmínem a zakapeme citronovou šťávou.

2. Připravené pstruhy zlehka obalíme v mouce. Přebytečnou mouku sklepeme a pstruhy položíme na plech vyložený pečicím papírem. Do břišní dutiny vložíme polovinu bylinek. Zbylé bylinky nahrubo překrájíme a pstruhy jimi posypeme.

3. Na každého pstruha položíme plátek másla. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 15-20 minut. Během pečení je přeléváme vypečenou šťávou. Pečené pstruhy podáváme s koprovými bramborami a zdobíme citronem.

Ingredience

4 pstruzi
sůl
mletý černý pepř
1 lžička kmínu
2 citrony
2 lžíce hladké mouky
4 snítky rozmarýnu
8 snítek tymiánu
100 g másla