11. června 2016

Postup

1. Rybí filet očistíme, nakrájíme na porce a kůži několikrát prořízneme. Pak porce ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

2. Na pánvi rozehřejeme máslo a rybu ze všech stran opečeme. Dáme ji stranou na teplé místo. Do pánve po rybě nalijeme olivový olej, přidáme najemno nasekaný česnek, půlky rajčátek a kapary.

3. Krátce orestujeme a přidáme hrubozrnnou hořčici a bílé víno. Bazalku, petrželku a pažitku opláchneme a nasekáme najemno. Vše přidáme do pánve a krátce povaříme.

4. Do hotové bylinkové omáčky vrátíme opečenou rybu a necháme ji chvíli prohřát. Podáváme s pečenými bramborami nebo salátem z rukoly.

Ingredience

600 g filetu z ryby s kůží (např. candáta)
sůl
mletý černý pepř
1 citron
2 lžíce másla
4 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
50 g rajčátek
20 g kaparů
1 lžíce hrubozrnné hořčice
100 ml bílého vína
2-3 snítky bazalky
3 snítky petrželky
pažitka