Při dietě vsaďte na králíka

Králičí maso patří k nejdietnějším. Naučte se jej správně upravit a bude patřit také k nejchutnějším.

Králičí stehna na česneku
Králičí špízy
4
90 minut
střední
463/1938
TISK
POSTUP

1. Králičí stehna očistíme a prošpikujeme 100 g slaniny. Polovinu oloupaných stroužků česneku utřeme se dvěma snítkami rozmarýnu a maso směsí potřeme. Osolíme ho, opepříme a necháme odležet asi 60 minut.

2. Porce králíka vložíme do pekáče, přidáme zbylé stroužky česneku, na menší kousky pokrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou anglickou slaninu. Maso poklademe plátky másla a snítkami rozmarýnu. Podlijeme ho trochou vody a přikryjeme poklicí nebo alobalem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut doměkka.

3. Králičí stehna podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem. Když je maso měkké, odkryjeme ho a dopečeme dozlatova. Vhodnou přílohou jsou např. vařené brambory.

INGREDIENCE

4 králičí stehna
200 g anglické slaniny, vcelku
1 palice česneku
4 snítky rozmarýnu
sůl
mletý černý pepř
2 cibule
100 g másla

Foto: Kulinární studio Bauer Media
DISKUZE KE ČLÁNKU
DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY Recepty