11. května 2016

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do pekáče, přidáme králičí stehna, uzený bok a bobkový list. Králičí maso jen trochu osolíme (uzený bok bývá dost slaný). Podlijeme 200 ml vody a přiklopíme.

2. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po hodině pečení sejmeme poklici a maso dál pečeme nepřiklopené. Během pečení uzené maso a králičí stehna otáčíme a přeléváme výpekem.

3. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče. Šťávu vyrestujeme na tuk, přisypeme mouku, promícháme a přilijeme půl skleničky vody. Metlou vše rozšleháme a pak přivedeme k varu. Za občasného míchání prováříme deset minut. Nakonec do šťávy vmícháme máslo a přidáme ohřát upečená stehýnka a uzené nakrájené na plátky. Králíka s uzeným podlijeme šťávou a podáváme se špenátem a bramborovými knedlíky.

Ingredience

2 cibule
3 stroužky česneku
4 králičí stehna
200 g uzeného boku
5 bobkových listů
sůl
20 g hladké mouky
50 g másla