11. dubna 2016

Postup

1. Víno promícháme s medem, solí, pepřem a rozmarýnem. Králičí stehna očistíme, vložíme je do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Maso marinujeme nejlépe přes noc v chladu.

2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytá rajčátka rozkrájíme na čtvrtky. Stehna vyjmeme z marinády a obalíme v mouce. Opečeme je z obou stran v pánvi na oleji. Pak přidáme česnek s cibulí, koňak, víno a vaříme, dokud se šťáva nezredukuje na polovinu.

3. K masu přidáme tymián, bobkový list, džem, vývar, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni asi 70 minut. Asi 10 minut před koncem vaření vmícháme rajčata a olivy. Hotová králičí stehna podáváme např. s bagetou.

Ingredience

4 králičí stehna
1 cibule
3 stroužky česneku
250 g cherry rajčátek
hladká mouka na obalení
3 lžíce rostlinného oleje
3 lžíce koňaku
200 ml kvalitního červeného vína
5 snítek tymiánu
2 bobkové listy
1 lžíce rybízového džemu
400 ml zeleninového vývaru
sůl
mletý černý pepř
150 g černých oliv
Marináda:
200 ml kvalitního červeného vína
1 lžíce medu
sůl
mletý černý pepř
4 snítky rozmarýnu