Ingredience4 králičí stehna |
1. Víno promícháme s medem, solí, pepřem a rozmarýnem. Králičí stehna očistíme, vložíme je do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Maso marinujeme nejlépe přes noc v chladu.
2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytá rajčátka rozkrájíme na čtvrtky. Stehna vyjmeme z marinády a obalíme v mouce. Opečeme je z obou stran v pánvi na oleji. Pak přidáme česnek s cibulí, koňak, víno a vaříme, dokud se šťáva nezredukuje na polovinu.
3. K masu přidáme tymián, bobkový list, džem, vývar, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni asi 70 minut. Asi 10 minut před koncem vaření vmícháme rajčata a olivy. Hotová králičí stehna podáváme např. s bagetou.