11. března 2016

Postup

1. Králičí stehna očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Přidáme nasekaný česnek a cibuli, na plátky nakrájený zázvor a na kousky nakrájenou slaninu.

2. Maso potřeme hořčicí, poklademe kousky másla a okořeníme novým kořením a bobkovými listy. Lehce podlijeme, přikryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C doměkka. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.

3. Měkkého králíka odkryjeme a dopečeme dozlatova. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a červené zelí.

Ingredience

4 králičí stehna
sůl
mletý černý pepř
3 stroužky česneku
2 cibule
80 g čerstvého zázvoru
200 g anglické slaniny vcelku
1/2 lžičky dijonské hořčice
100 g másla
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření