6. října 2016

Postup

1. Telecí kýtu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rozklepeme je přes mikroténovou fólii, osolíme a opepříme.

2. Parmazán nastrouháme a dáme do misky. Česnek oloupeme, prolisujeme nebo nastrouháme a přidáme k parmazánu. Lístky petrželky a bazalky opláchneme a nasekáme najemno. Bylinky, hořčici a citronovou kůru přidáme do misky a vše promícháme.

3. Plátky masa potřeme bylinkovou směsí. Maso stočíme do roládek a rozkrájíme je napříč na kousky – "šneky".

4. Šneky napícháme na špejle. V pánvi rozpálíme olej a špízky opečeme po obou stranách. Podáváme s vařeným bramborem a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Ingredience

600 g telecí kýty
sůl
mletý černý pepř
50 g parmazánu
3 stroužky česneku
hrst ploché petrželky
hrst lístků bazalky
kůra nastrouhaná z 1/2 citronu
3 lžíce hořčice
asi 4 lžíce oleje