6. srpna 2016

Postup

1. Telecí maso očistíme, nakrájíme na tenké plátky a lehce naklepeme. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

2. Na pánvi rozpálíme olej a plátky po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme a necháme na teple.

3. Do výpeku dáme na plátky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájená rajčata. Vše krátce orestujeme, zalijeme bílým vínem a přidáme předem namočené a přecezené houby.

4. Vložíme opečené maso a vše prohřejeme. Podáváme s pečivem.

Ingredience

800 g telecí kýty
sůl
mletý černým pepř
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce olivového oleje
2 cibule
3 rajčata
250 ml bílého vína
2 lžíce sušených hub (cca 25 g)