6. června 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Telecí kýtu očistíme a nakrájíme na plátky. Zlehka je rozklepeme přes mikroténovou fólii, osolíme a opepříme.

2. Dýni oloupeme a část nakrájíme na tenké plátky, které položíme na maso. Na ně dáme lístky šalvěje a maso stočíme do závitků. Každý závitek zabalíme do plátku slaniny a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle. Opečené závitky vyjmeme.

3. Houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme najemno, zbylou dýni nakrájíme na kostičky. Ve výpeku osmahneme cibuli, přidáme nakrájené houby a dýni a krátce orestujeme.

4. Směs osolíme, opepříme a mírně podlijeme vývarem. Vložíme opečené závitky, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Podáváme s bramborami.

Ingredience

600 g telecí kýty
sůl
mletý černý pepř
1 malá máslová dýně
8 lístků šalvěje
8 plátků slaniny
2 lžíce másla
300 g lesních hub
1 cibule
200 ml zeleninového vývaru