6. června 2016

Postup

1. Mrkev a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka. Maso nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. Ve větším kastrolu rozehřejeme polovinu másla a maso opečeme dozlatova z obou stran.

2. Opečené maso vyjmeme. Do výpeku přisypeme nakrájenou cibuli a orestujeme ji dorůžova. Do kastrolu vrátíme plátky masa, přisypeme bobkový list, podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme půl hodiny. Pak přidáme nakrájenou mrkev, opět podlijeme a dusíme společně doměkka.

3. V menší pánvi rozehřejeme zbytek másla, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Plátky masa vyjmeme z hrnce. Ke šťávě s mrkví přilijeme půl litru vody nebo vývaru a přivedeme k varu. Do vroucí šťávy vmícháme máslovou jíšku a na mírném plameni vaříme ještě deset minut. Maso prohřejeme v mrkvové omáčce. Podáváme s vařenými bramborami posypané petrželkou.

Ingredience

2 větší mrkve
2 cibule
600 g telecí kýty
sůl
mletý černý pepř
80 g másla
bobkový list
30 g hladké mouky
petrželka na ozdobu