6. dubna 2016

Postup

1. Telecí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji v hrnci na oleji.

2. Když začne cibule zlátnout, přidáme maso a společně restujeme asi 4 minuty. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vmícháme ho i s protlakem, solí a pepřem do hrnce k masu. Zalijeme vývarem a ochutíme brandy. Dusíme doměkka asi 50 minut.

3. Papriky, cuketu a lilek omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme ji k měkkému masu společně s olivami. Vaříme ještě asi 10 minut. Nakonec přimícháme omyté listy špenátu.

Ingredience

600 g telecí plece
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 lžíce rajského protlaku
sůl
mletý černý pepř
300 ml zeleninového vývaru
40 ml brandy
po 1 červené a žluté paprice
150 g cukety
150 g lilku
100 g černých i zelených oliv
30 g baby špenátu