6. února 2016

Postup

1. Očištěné maso nakrájíme na plátky. Naklepeme je z obou stran, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, očištěnou hlívu překrájíme na menší kusy.

2. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nejdříve cibuli. Když zesklovatí, přidáme pokrájenou hlívu a společně restujeme asi 5 minut.

3. Do pánve přidáme plátky masa a opečeme je z obou stran (z každé asi 2 minuty). Pak vmícháme omytá a přepůlená cherry rajčátka společně s větší částí šalvěje. Nakonec zalijeme pivem a vaříme, dokud se neodpaří asi polovina tekutiny. Nakonec zjemníme máslem a dozdobíme čerstvou šalvějí.

Ingredience

600 g telecí kýty
sůl
mletý černý pepř
1 červená cibule
600 g hlívy ústřičné
2 lžíce rostlinného oleje
100 g cherry rajčátek
malá hrst čerstvých lístků šalvěje
200 ml světlého piva
50 g másla