6. října 2016

Postup

1. Rýžové nudle namočíme na asi 40 minut do studené vody. Když nudle změknou, vodu slijeme. Krevety vyloupeme z krunýřů a očistíme.

2. Uvaříme Phat Thai omáčku. Tamarind povaříme 10 minut v půl litru vody, vychladíme, vymačkáme a scedíme. Vymačkanou šťávu smícháme s rybí omáčkou a cukrem a na mírném plameni svaříme na konzistenci sirupu.

3. Ve wok pánvi orestujeme na oleji tygří krevety a vyndáme je na talíř. Ve stejném oleji usmažíme vejce, mírně je osolíme a vařečkou je roztrháme na malé kousíčky. Přidáme usekané chilli papričky, nakrájenou jarní cibulku a na třetiny překrojenou pažitku.

4. Do pánve přidáme slité nudle a orestované krevety. Vše zalijeme čtyřmi lžícemi Phat thai omáčky, kapkou vody a krátce zprudka vše svaříme. Podáváme s nahrubo umletými ořechy a na talíře přidáme půlku limety.

Ingredience

250 g rýžových plochých nudlí
20 velkých krevet
4 lžíce arašídového oleje
4 vejce
sůl
2 chilli papričky
4 jarní cibulky
1 svazek pažitky
4 lžíce mletých nesolených burských oříšků
2 limetky
Phat thai omáčka:
100 g tamarindu
4 lžíce rybí omáčky
2 lžíce hnědého třtinového cukru