6. srpna 2016

Postup

1. Zázvor, cibuli a česnek oloupeme. Zázvor s česnekem nakrájíme na tenké plátečky, cibuli na měsíčky. Vše orestujeme v pánvi na oleji.

2. Cukety opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričku nasekáme. Vše přidáme do pánve a také osmahneme. Pak vmícháme kari pastu a přilijeme vývar, kokosové mléko a rajčata. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme.

3. Do pánve přidáme lístečky špenátu, nasekaný koriandr a tofu nakrájené na kostičky. Vše prohřejeme. Kari dochutíme limetkovou šťávou a solí a odstavíme ho.

4. Rýžové nudle necháme nabobtnat dle instrukcí uvedených na obalu. Pak z nich slijeme přebytečnou tekutinu a necháme je okapat. Podáváme je jako přílohu k připravenému kari.

Ingredience

malý kousek čerstvého zázvoru
1 červenou cibuli
4 stroužky česneku
asi 4 lžíce oleje
2 malé cukety
1 chilli papričku
2 lžíce červené kari pasty
200 ml zeleninového vývaru
400 ml kokosového mléka
400 g sekaných rajčat z konzervy
100 g baby špenátu
2 lžíce nasekaného koriandru
400 g přírodního tofu
šťávu z 1 limetky
sůl
300 g rýžových nudlí