6. července 2016

Postup

1. Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Papriku nakrájíme na kostky, řapíkatý celer a pórek nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na čtvrtky.

2. Do hrnce nalijeme vývar. Vložíme očištěná kuřecí prsa a pozvolna je uvaříme doměkka. Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme odstát. Měkké maso vyndáme z vývaru. Do hrnce vložíme nakrájené houby, zeleninu a na kolečka nakrájené chilli papričky.

3. Z hrnce odebereme trochu vývaru, ve kterém rozmícháme škrob a zahustíme jím polévku. Krátce povaříme a do polévky přidáme scezené rýžové nudle a na plátky nakrájené kuřecí maso. Polévku dochutíme sójovou a ústřicovou omáčkou a podle potřeby dosolíme.

Ingredience

1 červená paprika
3 řapíky celeru
1 pórek
150 g žampionů
150 g hub shitake
1500 ml kuřecího vývaru
250 g rýžových nudlí
300 g kuřecích prsou
2 chilli papričky
1 lžíce kukuřičného škrobu
sójová omáčka
ústřicová omáčka
sůl