6. března 2016

Postup

1. Cibuli, mrkev a česnek oloupeme. Mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky a česnek na plátky. Petrželku a koriandr omyjeme, osušíme a nasekáme na hrubo. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a osolíme je.

2. Kešu oříšky opečeme v suché pánvi dozlatova a dáme je stranou. V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm česnek. Přidáme maso a krátce jej opečeme. Pak vmícháme cibuli, mrkev a fazolky a společně restujeme asi 7 minut.

3. Mezitím připravíme rýžové nudle podle návodu na obale. Scedíme je a přidáme do pánve. Vše ochutíme sojovou omáčkou společně restujeme asi 5 minut. Na konec vmícháme nasekané bylinky, kešu ořechy a sezamová semínka.

Ingredience

2 červené cibule
100 g mrkve
3 stroužky česneku
hrst čerstvé petrželky a koriandru
300 g kuřecích prsou
sůl
100 g kešu oříšků
olivový olej
200 g zelených fazolek
300 g rýžových nudlí
6 lžic sojové omáčky
2 lžíce sezamových semínek