Ingredience2 červené řepy (asi 400 g) |
1. Řepu dobře omyjeme. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, ocet a sůl, vložíme řepu a zvolna vaříme asi 20 minut do poloměkka. Fazolové lusky očistíme, překrájíme a spaříme asi 4 minuty v horké vodě.
2. Uvařenou řepu oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme okapané fazolky, bílé fazole a na kostičky nakrájenou papriku. Ochutíme medem a solí a promícháme.
3. Salát rozdělíme do zapékacích misek, pokapeme olivovým olejem, poklademe kousky sýra a tymiánem a při 180 °C zapečeme asi 15 minut.
4. Mezitím promícháme ořechový olej s medem, hořčicí, natrhanou bazalkou a dochutíme pomerančovou a citronovou šťávou. Hotový zapečený salát přelijeme zálivkou a podáváme teplý.