4. ledna 2016

Postup

1. V pánvi na 1 lžíci olivového oleje orestujeme nasekaný česnek na plátky. Opékáme asi 30 sekund, pak přisypeme nakrájenou kapustu a mícháme další 2 minuty. Pak zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, posypeme citronovou kůrou a 2 minuty mícháme na pánvi. Sundáme z plotny, přidáme jadérka z granátového jablka, listy špenátu a promícháme.

2. Ve skleničce promícháme suroviny na zálivku. Ocet, šťávu z granátového jablka a zbylý olivový olej. Podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku nalijeme na salát, prohodíme, poklademe plátky mozzarelly a podáváme.

Ingredience

3 lžíce panenského olivového oleje
2 stroužky česneku
250 g listů mladé kapusty
šťávu a kůru z ½ citronu
sůl
mletý černý pepř
1 granátové jablko
200 g baby špenátu
2 lžíce červeného vinného octa
50 ml grenadiny nebo šťávy z granátového jablka
400 g dobré mozzarelly