Ingredience300 g červené řepy |
1. Řepu uvaříme ve slupce asi 30 minut do měkka. Po uvaření oloupeme a nakrájíme na kolečka. Lilek a cuketu omyjeme a podélně nakrájíme na slabé plátky. Dýni rozkrojíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na měsíčky.
2. Klobásu nakrájíme na menší kousky. Pak zeleninu osolíme a opepříme, orestujeme na olivovém oleji v pánvi. Opékáme je z každé strany asi 3 minuty, dýni opékáme déle asi 6 minut. Po opečení vložíme do teplé trouby. Nakonec opečeme řepu a klobásu.
3. Cukr, sůl, pepř a vinný ocet promícháme, dokud se všechny suroviny nespojí. Přilijeme olivový olej a přidáme nasekanou petrželku. Salát rozdělíme do misek, ozdobíme rukolou, zalijeme dresinkem a podáváme.