4. ledna 2016

Postup

1. Řepu uvaříme ve slupce asi 30 minut do měkka. Po uvaření oloupeme a nakrájíme na kolečka. Lilek a cuketu omyjeme a podélně nakrájíme na slabé plátky. Dýni rozkrojíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na měsíčky.

2. Klobásu nakrájíme na menší kousky. Pak zeleninu osolíme a opepříme, orestujeme na olivovém oleji v pánvi. Opékáme je z každé strany asi 3 minuty, dýni opékáme déle asi 6 minut. Po opečení vložíme do teplé trouby. Nakonec opečeme řepu a klobásu.

3. Cukr, sůl, pepř a vinný ocet promícháme, dokud se všechny suroviny nespojí. Přilijeme olivový olej a přidáme nasekanou petrželku. Salát rozdělíme do misek, ozdobíme rukolou, zalijeme dresinkem a podáváme.

Ingredience

300 g červené řepy
300 g lilku
300 g cukety
300 g dýně hokkaido
200 g klobásy
sůl
mletý černý pepř
olivový olej
2 hrsti rukoly
Na dresing:
3 lžíce cukru
3 lžíce vinného octa
8 lžic olivového oleje
3 snítky petrželové natě