4. ledna 2015

Postup

1. Na pánev dáme lžíci olivového oleje, přidáme špek nakrájený na proužky a jemně usekanou šalotku. Zlehka orestujeme.

2. Přidáme fíky nakrájené na čtvrtky, které jsme předem namočili na 10 minut do horké vody nebo do jablečného džusu. Na pánev můžeme přilít i trochu tekutiny, v níž byly fíky naložené. Přidáme ocet a minutu na ohni mícháme.

3. Čerstvý špenát propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, případně natrháme na menší kousky. Ty lehce promícháme v fíkovou zálivkou, posypeme kousky kozího sýra a ihned podáváme.

Ingredience

150 g listového čerstvého špenátu
1 šalotka
6 plátků tyrolské šunky (schinkespeck)
5 sušených fíků
3 lžíce olivového olej – extra panenský
2 lžíce bílého vinného octa
80 g kozího sýra