4. ledna 2015

Postup

1. Brambory a řepu omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme asi 10 minut do poloměkka. Uvařenou řepu oloupeme, překrojíme a pak nakrájíme na měsíčky. Mrkve oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Česnek oloupeme.

2. Do hlubokého plechu dáme celé brambory ve slupce, měsíčky řepy, kusy mrkve a česnek. Zeleninu pokapeme olejem, osolíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut.

3. Zelené fazolky očistíme a povaříme 3 minuty v osolené vodě. Pak je scedíme.

4. Smícháme majonézu, křen a citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem. K upečené zelenině přidáme vařené fazolky a křenový dresink. Tento salát se velice hodí k pečenému rybímu filetu (např. losos).

Ingredience

800 g brambor
4 malé bulvy červené řepy
4 malé mrkve
4 stroužky česneku
1/4 hrnku olivového oleje
sůl
200 g zelených fazolek
Dresink:
4 lžíce majonézy
1 lžíce smetanového křenu
1 lžíce citronové šťávy
mletý černý pepř