2. června 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Do hrnce nalijeme litr vody, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme oloupanou pokrájenou cibuli, kolečka karotky, pokrájený fenykl a řapíky celeru, bobkový list, celý pepř a pozvolna přivedeme k varu.

2. Nyní přidáme těstoviny a vaříme téměř doměkka. Nakonec přidáme očištěné růžičky brokolice, tymián, pokrájené a očištěné fazolky. Osolíme a pozvolna společně vaříme asi 10 minut.

3. Rybí filátka posypeme pepřem, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a doplníme kouskem opečené ryby.

Ingredience

1 cibule
sůl
1 karotku
1/2 bulvy fenyklu
2 řapíky celeru
2 bobkové listy
6 kuliček celého pepře
120 g drobných těstovin (orecchiette, mušličky apod.)
1/2 brokolice
4 větvičky tymiánu
200 g fazolek
2 filátka ryby bez kosti (treska, pangas apod.)
1/2 lžičky drceného pepře
2 lžíce olivového oleje