2. dubna 2015

Postup

1. Oloupeme mrkev, petržel, brambory, cibuli a česnek, vše nakrájíme na kousky. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na silnější plátky.

2. Do hrnce nalijeme 800 ml vody, osolíme a asi 20 minut v ní povaříme připravenou zeleninu s bramborami. Pak přidáme nudle a uvaříme je podle návodu na obalu doměkka.

3. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Hráškové klíčky opláchneme, část překrájíme a zbytek odložíme na ozdobení. Rajčata i klíčky přidáme do polévky, osolíme, opepříme a prohřejeme. Ozdobíme hráškovými klíčky a podáváme.

Ingredience

100 g mrkve
100 g petržele
100 g brambor
30 g cibule
2 stroužky česneku
80 g řapíkatého celeru
80 g vaječných nudlí do polévky
150 g keříkových rajčat
100 g hráškových klíčků
sůl
mletý černý pepř