2. března 2015

Postup

1. Cibuli, mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme. Cibuli nadrobno, brambory a mrkev na větší kousky. V hrnci rozpálíme olej a připravenou zeleninu orestujeme.

2. Přidáme oloupanou, na kousky nakrájenou červenou řepu a nadrobno nasekaný rozmarýn s oreganem. Vše promícháme a zalijeme vývarem. Hrnec přiklopíme a zeleninu necháme vařit, dokud není poloměkká.

3. Cuketu a rajčátka omyjeme, chřest oloupeme, pórek a fazolky očistíme. Cuketu, chřest a pórek nakrájíme na kousky, rajčátka, popř. fazolky překrojíme napůl.

4. Zeleninu přidáme do základu na polévku a vše dovaříme doměkka. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem.

Ingredience

1 cibule
2 mrkve
2 brambory
4 lžíce olivového oleje
1 červená řepa
1 snítka rozmarýnu
1 snítka oregana
asi 1200 ml zeleninového vývaru
1 malá cuketa
250 g rajčat
4 výhonky chřestu
1 menší pórek
100 g fazolových lusků
sůl
mletý černý pepř