2. ledna 2015

Postup

1. Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, mrkev na kolečka, celer na kostičky, lilek a rajčata na kousky. Bylinky omyjeme, osušíme a lístky otrháme.

2. Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme mrkev a celer a společně krátce orestujeme. Zeleninu zalijeme vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Pak do hrnce vložíme lilek a fazolky a na mírném plameni vaříme asi 15 minut.

3. Krůtí prsa očistíme a rozkrojíme na plátky. Osolíme je, opepříme a restujeme v pánvi na oleji z každé strany asi 5 minut. Orestované maso roztrháme na kousky.

4. Hotovou polévku dochutíme solí a bylinkami a podáváme s krůtím masem.

Ingredience

1 cibule
3 stroužky česneku
100 g mrkve
200 g celeru
200 g lilku
100 g keříčkových rajčat
4 snítky tymiánu
5 snítek oregana
olivový olej
800 ml drůbežího vývaru
150 g zelených fazolek
sůl
200 g krůtích prsou
mletý černý pepř