30. prosince 2015

Postup

1. Hovězí roštěnou očistíme a vetřeme do ní sůl. Převážeme ji provázkem, potřeme hořčicí smíchanou s drceným pepřem a přelijeme asi 2 lžícemi oleje. Necháme ji v chladu odležet do druhého dne.

2. Rozpálíme olej a roštěnou ze všech stran opečeme. Pak ji vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Poté maso vyndáme a necháme na teple dojít.

3. Mezitím si připravíme omáčku. Brusinkový kompot dáme do kastrůlku, přidáme šťávou z pomeranče, 1/2 lžičky najemno nastrouhané pomerančové kůry a likér. Promícháme a svaříme. Roastbeef nakrájíme na tenké plátky a podáváme s vychlazenou omáčkou a zeleninovým salátem.

Ingredience

600 g hovězí roštěné
sůl
2 lžíce plnotučné hořčice
drcený pepř
4 lžíce oleje
Omáčka:
200 g brusinkového kompotu
1 bio pomeranč
20 ml pomerančového likéru nebo koňaku