Ingredience3 lžíce medu |
1. V misce smícháme med s olivovým olejem. Vepřovou pečeni očistíme, vložíme do pekáčku a obalíme v medové směsi. Šalvěj nasekáme najemno, smícháme s bylinkovou solí a mletým kmínem a pečeni posypeme.
2. Pak maso podlijeme trochou vody a přikryjeme alobalem. Pečeme při 170 °C asi 45 minut, pak odstraníme alobal a při 180 °C pečeme ještě asi 20 minut dozlatova. Hotovou pečeni vyndáme z trouby a necháme v teple odpočinout.
3. Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozehřejeme máslo, zaprášíme ho moukou a orestujeme. Přilijeme víno a vývar, vše důkladně rozšleháme a na mírném ohni povaříme asi 10 minut.
4. Nakonec do omáčky přilijeme výpek z masa, dochutíme solí a pepřem a znovu krátce povaříme. Hotovou pečínku nakrájíme na plátky, podlijeme omáčkou a obložíme dušenou nebo orestovanou zeleninou (například růžičkovou kapustou).