30. prosince 2015

Postup

1. Sušené houby předem namočíme do studené vody. Zelí slijeme a vymačkáme a podle potřeby překrájíme. Dáme ho do hrnce, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, protlak,
namočené vymačkané houby a koření. Zalijeme 1 litrem vody, osolíme a vaříme asi 20 minut.

2. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Koleno nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka a vše přidáme do polévky. Vaříme dál zvolna asi 15 minut.

3. Nakonec polévku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Přidáme brambory a vše ještě krátce povaříme.

Ingredience

1 hrst sušených hub
500 g kysaného zelí
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
5 hřebíčků
špetka muškátového oříšku
1 lžíce sladké papriky
1 chilli paprička
sůl
300 g oloupaných brambor
200 g vařeného uzeného kolena
200 g klobásy
125 ml smetany
1 lžíce hladké mouky