28. listopadu 2015

Postup

1. Těstovinovou rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme ji, propláchneme a necháme vychladnout.

2. Chilli papričku zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Rukolu omyjeme a osušíme. Z broskví slijeme nálev, necháme je okapat a nakrájíme na měsíčky.

3. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje. Přidáme krevety s chilli papričkou, zakapeme citronovou šťávou a bílým vínem a krátce orestujeme.

4. Rukolu, brusinky a těstovinovou rýži dáme do misky. Přilijeme olivový olej, vinný ocet a ochutíme solí a pepřem. Salát zlehka promícháme a dáme do skleniček. Na něj rozdělíme broskve a krevety a podáváme.

Ingredience

100 g těstovinové rýže
sůl
1 chilli paprička
50 g rukoly
300 g kompotovaných broskví
2 lžíce olivového oleje
200 g mražených předvařených krevet
šťáva z poloviny citronu
50 ml bílého vína
80 g sušených brusinek
2 lžíce bílého vinného octa
mletý černý pepř
lístky salátu na ozdobení