IngredienceOmáčka: |
1. Mrkev, řapíkatý celer a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Krátce vše orestujeme na olivovém oleji, přidáme nakrájená rajčata, najemno nasekaný česnek, oregano a několik lístků bazalky. Zvolna vaříme. Měkkou zeleninu necháme vychladnout a propasírujeme.
2. Mezitím připravíme těsto. Hladkou mouku smícháme se solí, cukrem, droždím a olejem. Pomalu přiléváme vodu a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Přendáme ho do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
3. Vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozdělíme na 12 malých kousků, které rozválíme na kulaté placky. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme vychladlou omáčkou.
4. Polovinu poklademe parmskou šunkou, žampiony a posypeme parmazánem. Na zbylé pizzy dáme mozzarellu, parmazán a lístky bazalky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220 °C asi 10 minut. Hotové pizzy dozdobíme lístky čerstvé bazalky.