28. února 2015

Postup

1. Celer oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme ho do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, okyselíme citronovou šťávou a uvaříme doměkka. Celer scedíme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu.

2. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

3. Šproty dáme do misky a vidličkou je rozmačkáme. Přimícháme celer, cibuli a dle potřeby majonézu.

4. Pomazánku dochutíme worcestrovou omáčkou, solí a pepřem. Důkladně ji promícháme a necháme v chladničce odležet. Mažeme ji na čerstvé pečivo.

Ingredience

1/2 malého celeru
sůl
šťáva z 1 citronu
1 malá cibule
300 g šprotů v tomatě
majonéza dle potřeby
1 lžička worcestrové omáčky
mletý černý pepř