28. října 2015

Postup

1. Papriku rozpůlíme a odstraníme semínka. Pak ji opláchneme a nakrájíme na kostičky. Vařené kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a umeleme nebo rozmixujeme v kutru.

2. Masovou hmotu dáme do misky, přidáme nakrájenou papriku, sýr, majonézu a nadrobno nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.

3. Pomazánku uložíme do chladu a necháme krátce rozležet. Z pomazánky tvarujeme pomocí dvou lžic noky, které klademe na talíř a ozdobíme řeřichou. Podáváme s pečenou paprikou a pečivem.

Ingredience

200 g vařeného kuřecího masa
1 červená paprika
250 g čerstvého sýra
2 lžíce majonézy
1 lžíce nasekané petrželky
sůl
mletý černý pepř
řeřicha na ozdobení