28. listopadu 2015

Postup

1. Hrášek povaříme ve vroucí osolené vodě asi tři minuty. Pak ho scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2. Parmazán nastrouháme najemno. Feferonku očistíme, česnek oloupeme a společně s hráškem, sýrem, bylinkami a jogurtem rozmixujeme.

3. Pomazánku dochutíme solí a pepřem. Bagety nakrájíme na plátky, které pak opečeme nasucho v pánvi. Pomazánku rozetřeme na kousky baget a doplníme plátky sušené šunky. Nakonec je ozdobíme ředkvičkami a listovým salátem dle chuti.

Ingredience

400 g mraženého hrášku
sůl
50 g parmazánu
1 červená feferonka
2 stroužky česneku
8 snítek oregana
hrst hladkolisté petrželky
100 g bílého jogurtu
mletý černý pepř
2 bagety
200 g sušené šunky
ředkvičky a listový salát na ozdobu